Plaatbeugel (expansiebeugel)

De plaatbeugel is een uitneembare beugel. Het is een veelgebruikte beugel om bij een jong wisselgebit correcties uit te voeren. Bijvoorbeeld als een tand in een verkeerde stand staat. De plaatbeugel kantelt tanden of kiezen, zodat verdere wisselingen correct verlopen. Ook gebruiken we de plaatbeugel om de bovenkaak iets te verbreden en als ‘nachtbeugel’ om het gebit te stabiliseren na de behandeling bij de orthodontist.

De Mondtrainer

De mondtrainer is een uitneembare beugel die afwijkende mondgewoonten beïnvloedt. We hebben het dan over het gebruik van een mondtrainer bij een verkeerde tongpositie, mond ademen, afwijkend slikgedrag of tongpersen. Kinderen en volwassenen die een verkeerde mondpositie hebben, helpen we met de mondtrainer van hun verkeerde gewoonten af. Afhankelijk van het probleem gebruikt de patiënt de mondtrainer overdag of ’s nachts.

De Blokbeugel (activator)

De blokbeugel is een uitneembare beugel die we gebruiken bij kinderen met een kleine onderkaak. De blokbeugel houdt de onderkaak in een voorwaartse stand. Zo verschuift de onderkaak, tijdens de groei, naar voren toe ten opzichte van de bovenkaak. Deze beugel ziet er trendy uit in hippe kleuren.

Frivista - TCA - orthodontie-027275