Spoedgeval voor de orthodontist? Bel 033 – 479 02 63

Je kunt ons telefoonnummer bellen voor een spoedgeval:

Van maandag t/m donderdag tot 21.00 uur
Op vrijdag tot 17.30 uur

Buiten deze opbeltijden én in het weekend verwijzen wij u voor spoedgevallen naar telefoonnummer 0900-1515

Dit is het telefoonnummer van de Centrale Doktersdienst Amersfoort. U wordt doorverwezen naar de dienstdoende tandarts. Het kan zijn dat u bij een andere tandarts terechtkomt en direct moet afrekenen. Houd hier rekening mee.

Wanneer is er sprake van een spoedgeval zonder beugel?

Krijg je plotseling erge pijn?
Heb je een ongeval gehad waardoor tanden of kiezen beschadigd zijn?
Heb je een nabloeding?

Dan is er sprake van een spoedgeval.

Wanneer is er sprake van een spoedgeval met beugel?

Als je een beugel draagt zijn er bijna geen echte spoedgevallen, tenzij één van de bovenvermelde redenen van toepassing is. De meeste problemen kun je gewoon thuis oplossen. Is er een probleem dat je niet zelf kunt oplossen? Bel ons gerust. Wij maken dan een afspraak om je van je probleem af te helpen.

Is je (blok)beugel stuk of gebroken?

Bel ons dan tijdens onze openingstijden. Vaak vragen we je dezelfde dag nog even langs te komen, zodat we je beugel kunnen repareren.

Zit er een slotje  (bracket) los?

Als de draad of een slotje (bracket) los komt, bel ons dan gelijk. Wij beslissen dan of je langs moet komen om het weer te repareren.

Steekt de draad van je slotjesbeugel in je wang of je tandvlees?

Als je beugel(draad) je irriteert of prikt, probeer dan de draad een beetje terug te duwen met je nagel of achterkant van een potlood. Lukt het niet om de draad terug te duwen, doe er dan een beetje wax op die je bij het plaatsen van je beugel hebt ontvangen. Blijft de draad irriteren, dan kan je vragen of iemand de draad met een nagelknippertje afknipt. Bel ons vervolgens binnen onze opbeltijden om te overleggen of je langs moet komen.

Pijnlijke of gevoelige tanden na een controlebezoek?

In heftige gevallen mag je een pijnstiller (bijv. Paracetamol) innemen om de gevoeligheid te verzachten, vooral tijdens het gewennen aan je beugel. Een warme doek of kruik kan de gevoeligheid in je kaken wat verlichten. Eventueel kan je ook spoelen met een beetje lauw zout water.

Heel soms komt het voor dat na een controlebezoek op één kies of één tand zo’n enorme druk (tractie) komt te staan dat er op die ene plek extreme pijnklachten ontstaan. Bel ons dan direct.

Eerste afspraak orthodontist amersfoort vathorst
Frivista - TCA - orthodontie-027468