Algemeen

Mondhygiëne is heel belangrijk, voor jong en oud. Je gebit en je tandvlees blijven gezond bij een goede mondhygiëne. Dat betekent dagelijks minimaal 2 keer poetsen met een fluoride tandpasta. Maar ook het goed reinigen van de ruimte tussen je tanden en kiezen met tandenstokers en ragers is belangrijk. Flossdraad gebruik je als er te weinig ruimte tussen je tanden en kiezen zit.

Bij onvoldoende mondhygiëne vormt zich onder andere tandplak op je gebit. De bacteriën in tandplak zijn vaak de veroorzakers van een aantal problemen. Zoals bijvoorbeeld een slechte adem, bloedend en ontstoken tandvlees en cariës (gaatjes).

Blijven poetsen en schoonmaken dus!

Met beugel

Een goede mondhygiëne is een belangrijk aandachtspunt en een absolute voorwaarde bij het dragen van een beugel.  Een behandeling met een beugel is namelijk best een belasting voor je gebit. Extra aandacht voor mondhygiëne is dus essentieel voor het behoud van een gezond gebit.

Elke beugel vraagt om een andere aanpak als het over mondhygiëne gaat. Uiteraard geven wij aan het begin van de behandeling uitleg welke methode je moet toepassen om je gebit én je beugel goed schoon te houden.

Wij geven aan welk type tandenborstel je het best kunt gebruiken en hoe je precies moet poetsen. Het gebruik van tandenstokers, ragers en flossdraad leggen we ook uit. Een extra bezoek aan de mondhygiëniste zo nu en dan kan soms gewenst zijn.

Frivista - TCA - orthodontie-027263