Algemeen over beugels

Beugels zijn heel kwetsbaar. Je kunt beter geen harde dingen meer eten met een beugel in je mond. Ook taaie en kleverige dingen moet je vermijden. Bij een vaste beugel is het ook niet meer mogelijk om voedsel ergens van af te happen, bijvoorbeeld stokbrood. En bij het kauwen van eten met een vaste beugel is ons advies om met de binnenzijde van je kiezen te kauwen. Er is nog meer beugel informatie, je kunt er naar vragen in ons tandheelkundig centrum.

Wij geven ook het advies om koolzuurhoudende dranken en vruchtensappen zoveel mogelijk te laten staan. Het beste is om het te beperken tot 1 glas per dag. In frisdranken en vruchtensappen zit veel zuur. Dit zuur tast het glazuur van je gebit aan. Bij verschillende beugels wordt een speciale lijm gebruikt. Deze lijm kan door het zuur van de dranken oplossen. Hierdoor kan je beugel, of onderdelen daarvan, los komen te zitten.

Voor het behoud van je gebit is het heel belangrijk dat je de beugel en je gebit goed schoon houdt. Extra aandacht hiervoor vind je onder mondhygiëne.

Typen beugels

In ons tandheelkundig centrum werken wij met verschillende beugels:

Uitneembare beugels

Vaste beugels

Retentie apparatuur

Frivista - TCA - orthodontie-027461